четвер, 04 березня 2010 19:49

Гречка могла подорожчати через змову торговців

Майже вдвічі зросли ціни на гречану крупу. На початку року її продавали в середньому по 5,5 грн/кг. На базарах Львова, Харкова та Донеччини продукт продають по 10 грн/кг.

— Оптовики підняли ціни, — виправдовуються торговці.

Торік селяни Харківщини намолотили 13 тис. т гречки. Область споживає за рік удвічі менше.

— Учора цю крупу продавали по 5,85 за кілограмову пачку. Прийшла нова партія. Виставили ціну 10,5. Ніхто її не купує. Рис та ячну беруть. Добре, що я купила гречки на запас, — каже Олена Олійник, 28 років. Вона працює продавцем гастроному в Краматорську Донецької області. — Ціни поміняли буквально 1 березня.

У столичних супермаркетах гречка продається на вагу від 7,28 грн/кг. Фасована — близько 10 грн.

Подорожчання сталося через дефіцит товару, вважають в аналітичній компанії "АПК-інформ". Торік на крупу був низький попит, її мало засіяли. Більше ціна не зростатиме. Дефіцит покриють за рахунок імпорту з Росії. Там гречка дешевша.

Раптове здорожчання вивчає Антимонопольний комітет. Супермаркетам та оптовим базам розіслали вимоги пояснити причини. Підозрюють змову торговельних мереж та оптовиків.

Зараз ви читаєте новину «Гречка могла подорожчати через змову торговців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі