неділя, 21 січня 2007 18:26

Фармацевтів із колишнього Союзу охоче наймають в Америці

Американський журнал "Форбз" оприлюднив десятку найкращих професій у США на 2007 рік. Перші в списку — фінансові радники. Вони допомагають правильно вибрати акції чи облігації для примноження заощаджень.

Цього року в американських пайових фондах та інвесткомпаніях відкриється 6 тис. нових вакансій. За рік фінансові радники отримують у середньому $122,5 тис. Така ж платня й у контрактників в Іраку. Однак такі заробітки "Форбз" не розглядає, бо з початку бойових дій там загинуло понад 3 тисячі американців.

Українським фармацевтам неважко влаштуватись у США. У тамтешніх аптеках бракує 10 тис. фахівців. Зарплата — $92 тис., за два роки виросла на чверть. Фармацевти — другі в престижному рейтингу. Населення старішає, і попит на ліки зростатиме, прогнозує "Форбз". Фармацевти можуть упевнено домагатися більшої зарплати. Лікарів з Індії, Китаю та колишнього Радянського Союзу в Америці охоче беруть на посаду помічника. 2005-го мало хто бажав працювати помічником у приватній клініці, бо платили там $51 500 на рік — замало як для фахівців із вищою освітою. Зарплатню їм довелося підвищити до $75 тис., а для асистентів кардіологів — навіть до $100 тис. Самі лікарі в десятку найпрестижніших професій не потрапили: надто довго вчитися, навчання недешеве, а заробітки часом такі ж, як у помічників.

У найбільшому дефіциті — викладачі університетів та коледжів. Їх попри високу платню (п"яте місце в рейтингу "Форбз") потрібно майже 100 тис.

Зараз ви читаєте новину «Фармацевтів із колишнього Союзу охоче наймають в Америці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі