четвер, 25 лютого 2010 20:36

Ціну бензину завищено на 30 копійок

Компанія "Контініум" цього тижня планує підвищити ціну на бензин А-95 на 20–30 коп./л. Вона має мережу автозаправок "ВОҐ".

Проте першими ціни підняли мережі "Золотой гепард" та "Укртатнафта". Їхні АЗС поблизу Московської пл. столиці заливали 95-й бензин по 8,20–8,30 грн/л. Сусідня заправка "Лукойл" залишила стару ціну, 7,9 грн/л. Там одразу вишикувались черги.

— Рішення обґрунтовують зростанням цін у Білорусі. Саме звідти імпортують бензин. А білоруси орієнтуються на європейські тенденції, — пояснює Олександр Сіренко, 30 років, аналітик компанії "Юпеко". Навряд чи це буде добре для компанії. Бо клієнти перейдуть на інші заправки. Але мережа "ВОҐ" налічує близько 300 АЗС. Це багато. Тому існує ймовірність, що приклад наслідуватимуть інші учасники ринку.

Значні коливання цін були на новорічно-різдвяні свята. Тоді барель нафти на світовому ринку зріс до $80. Українські автозаправки продавали бензин А-95 у межах 7,20–7,80 грн/л. Потім ціна нафти впала. Проте у нас ціна пального зросла майже до 8 грн.

— Підстав жодних, — переконує експерт. — Бо долар упав. Заводи працюють стабільно. Нафта дешевшає. Можливо, це наслідок передвиборної паніки. Або ж безвладдя.

Теперішні ціни на бензин завищені на 20–30 коп./л, вважає Олександр Сіренко. Тому інші постачальники, наприклад "Галнафтогаз", що має мережу автозаправок "ОККО", не оголошують про підвищення. Ця компанія теж возить пальне з Білорусі, Литви й Польщі.

Зараз ви читаєте новину «Ціну бензину завищено на 30 копійок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі