понеділок, 25 вересня 2017 00:15

В Україні стрімко зросла кількість іноземців-нелегалів

В Україні стрімко зросла кількість іноземців-нелегалів
Кількість незаконних мігрантів в Україні зросла на 26 відсотківФото:news.if.ua

У 2017 році кількість незаконних мігрантів, які перетнули кордон України, зросла на 26%.

Про це повідомив речник державної прикордонної служби України Олег Слободян, передає УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Африканський принц живе в українському гуртожитку

"В порівнянні з минулим роком кількість незаконних мігрантів в Україні зросла на 26 відсотків. Понад 2 тис. незаконних мігрантів було затримано співробітниками прикордонної служби та близько 3 тис. потенційним незаконним мігрантам ми не дали в'їхати на територію України", - розповідає Олег Слободян.

За його словами, існує два шляхи перетинання державного кордону для незаконних мігрантів.

"Перший шлях – нелегальний, коли через посередників, у тому числі у правоохоронних органах, мігранти прибувають з Росії. Зазвичай на ділянці Сумського загону. Потім переховуючись вони потрапляють до Закарпаття. Другий шлях – легальний, коли мігранти мають на руках фіктивні довідки про навчання, за допомогою яких вони потрапляють на територію України. Якщо говорити, про лідерів країн постачальників незаконних мігрантів до України, то це країни пострадянського простору, такі як Молдова, Росія та Грузія. Саме в такій послідовності", - каже Слободян.

Іван Яковина з Москви переїхав в Україну у 2010 році, живе у Львові. Місто називає європейським. Каже, що повернення в Росію розгляне лише тоді, коли приберуть Путіна.

Зараз ви читаєте новину «В Україні стрімко зросла кількість іноземців-нелегалів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі