четвер, 31 серпня 2017 00:17

"В Росію не повернуся, поки не приберуть Путіна" - росіянин розповів, чому переїхав у Львів

"В Росію не повернуся, поки не приберуть Путіна" -  росіянин розповів, чому переїхав у Львів
Росіянин Іван Яковина 7 років живе в україні Фото: tvoemisto.

Іван Яковина з Москви переїхав в Україну у 2010 році, живе у Львові. Місто називає європейським. Каже, що повернення в Росію розгляне лише тоді, коли приберуть Путіна.

"Майже все життя прожив у Москві, а в Київ переїхав через роботу. Подивився навколо, на ціни особливо, подзвонив у Москву і спитав "можна я залишуся?" – мені дозволили. Згодом з роботи звільнився", - розповідає Іван Яковина в інтерв'ю tvoemisto.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Їздять на дорогих автівках і живуть у однокімнатці на околиці" - яка різниця між німцем і українцем

Перший час жив у Києві. Через два роки переїхав у Львів.

"Я не люблю Київ впринципі. Це місто, яке хоче одночасно бути Львовом і Москвою. Але в нього це не виходить. Там жахлива інфраструктура, в центрі багато будинків стоять занедбаними і пустими. На відміну від Львова, у людей абсолютно сільський менталітет через так званих "понаєхавших". Тому вирішив переїхати в Одесу, або до Львова. В Одесі – брудно, все радянське, розвалене, "тяп-ляп"-зроблене, місто доволі кримінальне. А Львів – це саме місто-місто".

Київ - це місто, яке хоче одночасно бути Львовом і Москвою. Але в нього це не виходить.

За словами Івана Яковини, в Києві люди набагато більше націоналістичні. У Львові - більш відкриті, європейські та ліберальні.

"У Львові переважає індивідуальна відповідальність, а в малих містах чи селах – колективна, тому там росіян сприймають гірше. І вся ця культура переїхала в Київ, Дніпропетровськ, Харків, навіть Одесу, де націоналізм став дуже модним, - каже Яковина. - Львів'яни дуже сильно відрізняються від росіян і киян, на мій погляд. А от кияни і росіяни – якраз не дуже. В них присутня заідеологізованість. Скажімо, в Києві людина, розбагатівши, купує собі круту "тачку" і їздить всім показує. У Львові вона може ходити в светрі і джинсах, але збудує хороший дім. Львів вступає в резонанс з Москвою, хоча там набагато вищий темп життя".

Львів'яни дуже сильно відрізняються від росіян і киян, на мій погляд. А от кияни і росіяни – якраз не дуже. В них присутня заідеологізованість.

"Грубо кажучи, якщо людина постійно дивиться на всі ці будинки 18-19 століття у Львові, у неї з дитинства з'являється якесь почуття норми та прекрасного. Коли ця людина потрапляє в Європу, в неї не виникає шоку, бо бачить приблизно те саме. Жителі Краматорська навпаки думають, що дев'ятиповерхові коробки – це нормально. Вони не винні, що опинилися в таких обставинах, але почуття прекрасного подавлене", - каже Іван Яковина.

квадорець Габрієль Алехандро Трейес переїхав в Україну одразу після закінчення школи. Вступив в університет та на 4 курсі заснував власний бізнес - допомагає іноземцям вчитися в різних містах Америки та Європи, зокрема в Україні.

Зараз ви читаєте новину «"В Росію не повернуся, поки не приберуть Путіна" - росіянин розповів, чому переїхав у Львів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі