вівторок, 19 червня 2018 12:06

У Польщі масово з'являються послуги і реклама українською

У Польщі масово з'являються послуги і реклама українською
Реклама послуг мобільного зв'язку та працевлаштування українською мовою у Польщі. Фото: Юрій Савицький

Польські комерційні та державні установи реагують на масову трудову та освітню міграцію з України до Польщі пропозиціями українською мовою.

На вулицях міст масово з'являються україномовні написи і реклама. Передусім про грошові перекази в Україну та мобільний зв'язок, пише "Радіо Свобода".

Рідною для українців мовою надають інформацію в приймальних комісіях багатьох польських вишів. А також у банках і в бюро нерухомості. Великі мережі супермаркетів організовують "українські тижні".

Телефонні консультації українською мовою надають у семи польських банках. Упродовж останніх двох років звичними стали україномовні версії інтернет-сайтів банківських установ, чи українізований інтернет-банкінг. Нещодавно українську версію мобільного банкінгу своїм клієнтам запропонув найбільший польський державний банк PKO Bank Polski.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому ніхто не їде збирати полуницю до Польщі

На масову присутність українців у Польщі реагує місцева влада. У Вроцлаві вже два місяці у автоматах з продажу квитків та компостерах, встановлених у громадському транспорті та на зупинках, можна послуговуватися українською мовною версією.

Значне збільшення кількості україномовних мешканців зауважили і в Познані. Тут створили українську версію офіційного інтернет-сайту міста, де можна знайти інформацію про умови навчання чи ведення бізнесу.

Значне зростання кількості українців зауважили й у великих торгових мережах. У них можна натрапити на полиці, заставлені популярними продуктами з України. Скажімо минулого тижня мережа Lidl провела "Український тиждень" під час якого рекламувала борщ, вареники, халву, мед, цукерки тощо.

36% українців, які бажають виїхати за кордон жити, обирають Польщу.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі масово з'являються послуги і реклама українською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі