понеділок, 05 вересня 2011 00:15

"Треба негайно вводити спільний українсько-польський контроль"

 

У понеділок на Львівській митниці звільнили 39 працівників за пропуск контрабанди. Ще 16 понизили у званні. Держмитслужба протягом року проводить перевірки на пропускних пунктах області. 55 осіб позбулися посад минулого листопада.

Переважно порушники пропускають транспортні засоби як порожні або нібито з невеликим вантажем, що не підлягає оподаткуванню. Також їх проводять "зеленим коридором", призначеним для ненавантаженого транспорту. Звільнили старших інспекторів, головних інспекторів і старших змін.

Керівників трьох пунктів пропуску — "Шегині" "Краківець", "Рава-Руська" — перевели до інших регіонів.

— Якби справді митницю хотіли зробити чесною, цих людей не переводили б і не звільняли, а саджали в тюрму, — говорить львівський політолог Віктор Шевчук, 47 років. — Заступник начальника Львівської митниці, яку взяли на хабарі, досі сидить у СІЗО, хоч усі докази є (50-річну Клавдію Кутикіну у лютому затримали працівники Служби безпеки, коли вона брала $7 тис. хабара. — "ГПУ"). Треба негайно вводити спільний українсько-польський контроль. Тоді всі митники самі напишуть заяви на звільнення. Адже стояти в нічну зміну в дощ, холод — нелегка робота. А в кишеню уже нічого не візьмеш, бо поляк під боком. Польські митники — прості дівчата й хлопці, які виконують роботу за 1600 злотих. Наші митники — 50-річні впливові люди. Кожен має ресторан, пилораму.

Зараз ви читаєте новину «"Треба негайно вводити спільний українсько-польський контроль"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі