четвер, 24 червня 2010 20:21

"Ставка робиться ще на кучмівську номенклатуру"

Заяву на звільнення минулого тижня несподівано написав і новопризначений начальник Львівської митниці Володимир Тимошенко. Тепер на його місці працює Роман Микитюк. Він очолював Волинську митницю.

"ГПУ" запитала депутатів різних фракцій та політолога, з чим пов"язані такі кадрові перестановки у Західній Україні.

Петро Олійник, 52 роки, депутат львівської облради від "Нашої України"

— Віктор Янукович хоче взяти реальну владу у Західній Україні. Тут він програв вибори. Усі керівники тепер мають бути із Партії регіонів. Але у Президента немає людей, гідних таких високих посад. Там кадровий голод. "Західнякам" соромно вступати у лави цієї сили. Туди йдуть люди, які не мають совісті й коріння. Щодо митниці — це великі гроші. Там треба конкурс на касира.

Олег Сиротюк, 32 роки, голова фракції Всеукраїнського об"єднання "Свобода" у Тернопільській облраді

— Можливо, призначення Сухого одразу планувалося на тимчасовий період. Перед ним були окремі завдання, які він мав виконати за короткий період. Розставити голів райдержадміністрацій, зробити перестановки в ОДА під майбутні місцеві вибори і після того повернутися в парламент. Бо і процедура складення із себе депутатських повноважень у Сухого затягнулася. Якщо за Цимбалюка нових кадрових перестановок не буде — місія Ярослава Михайловича виконана.

Володимир Васенда, 25 років, депутат-"регіонал" Тернопільської облради

— Мабуть, Ярослав Михайлович Сухий потрібніший для ефективної роботи в парламенті, ніж на посаді губернатора. А Михайло Цимбалюк має більший досвід як голова ОДА, був уже на цій посаді. Тому це закономірний процес. Що ж до кадрових перестановок на Львівщині, то, можливо, президент чекав від цих начальників кращих результатів роботи.

Володимир Колінець, 59 років, тернопільський політолог

— На посади тепер призначають людей не за принципом професіоналізму. Я вже не кажу про патріотизм. Іде сильна конкуренція — хто кого витіснить. Треба "устроіть сваєво чєловєка". Можливо, будуть і далі перестановки. Ставка робиться ще на кучмівську номенклатуру. Це буде одна команда по всій Україні. Гряде повернення до колишньої комуністичної системи.

Зараз ви читаєте новину «"Ставка робиться ще на кучмівську номенклатуру"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі