середа, 24 червня 2009 10:53

Пентагон створить Кібернетичне командування

Пентагон створить Кібернетичне командування
Міністр оборони США Роберт Гейтс у вівторок, 23 червня, підписав наказ про створення в рамках Пентагону Кібернетичного командування - структури, відповідальної за безпеку військових інформаційних мереж.

Очікується, що нове відомство, яке буде підзвітне стратегічному командуванню США, почне роботу в жовтні 2009 року. До жовтня 2010 року його штат і структура мають бути сформованими остаточно.

Найбільш ймовірним кандидатом на посаду керівника Кібернетичного командування є глава Агентства національної безпеки США (АНБ) генерал-лейтенант Кіт Александер.

Передбачається, що штаб-квартира командування буде розташована на території військової бази Форт-Мід, штат Меріленд, де перебуває керівництво АНБ.

Очікується, що до функцій Кібернетичного командування увійде не тільки захист військових комп"ютерних мереж, але й проведення самостійних хакерських атак на інформаційні мережі противників.

У 2008 році Джордж Буш, який займав тоді пост президента США, і Конгрес США розпорядилися про відкриття в рамках Пентагону секретного проекту Манхеттен (Manhattan Project), метою якого було створення нових засобів і методів ведення наступальних і оборонних операцій в інформаційних мережах.

Приблизно тоді ж у ЗМІ стала з"являтися інформація про скандали, пов"язані із проникненням хакерів в комп"ютерні мережі Пентагону.

Основними винуватцями атак називалися Китай і Росія.

Нагадаємо, повідомлення про злам хакерами американських комп"ютерів із секретною інформацією приходять регулярно.

Так, 29 травня турецькі хакери зламали два сервери військових, а 21 квітня газета Wall Street Journal з посиланням на представників уряду США повідомила, що хакери проникли в комп"ютерну систему Пентагона і викрали інформацію про новий багатоцільовий винищувач п"ятого покоління Joint Strike Fighter., також відомий як F-35 Lightning II.

Цього року президент США Барак Обама оголосив про створення в Білому домі відділу по кібербезпеці, на чолі якого стоятиме "кіберцар", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон створить Кібернетичне командування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути