четвер, 09 квітня 2009 09:21

У США розробили нове покоління супутників-шпигунів

У США розробили нове покоління супутників-шпигунів
Пентагон і офіс національної розвідки (DNI) розробили програму створення нового покоління супутників-шпигунів. За словами директора національної розвідки Денніса Блера, його департамент прийшов до висновку про необхідність створення "нового покоління оптоелектронних супутників".

"Супутникова розвідка - ключовий компонент нашої безпеки, - підкреслив Блер. - Її розвитку в останні кілька років не приділялося належної уваги. І ми відчуваємо наслідки цієї помилки".

Члени комітету з безпеки Конгресу США мають намір обговорити план модернізації супутників ще до кінця квітня.

В 2005 році США закрили програму створення розвідувальних супутників нового покоління Future Imagery Architecture (FIA). За шість років існування її вартість зросла з $5 до $10 млрд.

У 2008 році американські законодавці відмовилися виділяти кошти на програму розвитку засобів космічної розвідки BASIC, яка повинна була частково замінити FIA. BASIC, в рамках якої Пентагон планував купити два комерційні супутники спостереження за земною поверхнею, оцінювалася в $1 млрд.

Американські ЗМІ, посилаючись на неофіційні джерела, повідомляють, що вартість нової програми перевищує $10 млрд, повідомляє AFP.

Зараз ви читаєте новину «У США розробили нове покоління супутників-шпигунів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі