пʼятниця, 24 квітня 2009 08:59

Пентагон приступає до аналізу ядерної стратегії США

Пентагон приступає до аналізу ядерної стратегії США
Пентагон приступає до аналізу ядерної стратегії, а також в цілому завдань і потреб збройних сил країни. Про це повідомили двоє високопоставлених офіційних представників міністерства оборони, які провели для журналістів спеціальний брифінг на умові, що не будуть названі їхні прізвища і посади.

Огляд загальної військової стратегії з прицілом на наступних приблизно 20 років проводиться, за рішенням Конгресу США, кожні чотири роки. Востаннє це робилося в 2006 році. Ядерна стратегія розглядається на перспективу 5-10 років. Останній такий аналіз був підготовлений Пентагоном в 2002 році.

Обидва документи повинні бути представлені законодавцям "на початку 2010 року", відзначили військові. За їхніми словами, швидше за все, це співпаде з передачею в Конгрес Білим домом бюджетного запиту на 2011 фінансовий рік, що повинне бути зроблене, згідно закону, в перші дні лютого.

Що стосується ядерної доктрини, вказав один з представників, то аналізу будуть піддані, зокрема, "роль ядерних озброєнь, міжнародна стратегія безпеки, кількість і склад наших ядерних сил, необхідних для запровадження в життя передбачуваного курсу.

Консультуватися при проведенні аналізу ядерної стратегії Пентагон збирається з Держдепартаментом і Міністерством енергетики.

При підготовці іншої доповіді, як відзначили представники Міноборони, "оцінюватимуться загрози і проблеми, з якими стикається країна, а також те, які будуть потрібні стратегії, ресурси і сили, щоб запобігти конфлікту або завершити його на умовах, які сприятливі для країни зараз і в майбутньому".

Серед висновків, викладених в огляді 2006 року, - Росія "навряд чи представлятиме військову загрозу для США або їхніх союзників в тому ж масштабі або інтенсивності, як це було у випадку з Радянським Союзом в роки "холодної війни".

На питання журналістів, чи сформувалася у адміністрації Обами позиція по планах розміщення в Польщі і Чехії елементів системи ПРО, один з військових, що проводили брифінг відповів: "Майбутнє третього позиційного району розглядатиметься в рамках аналізу ситуації в цілому із створенням системи ПРО".

Відповідна доповідь по ПРО також має бути представлена Конгресу на початку 2010 року, повідомив він. "Хоча, як я очікую, деякі рішення по європейських об"єктах будуть ухвалені задовго до настання наступного року", - додав представник Пентагону.

За матеріалами: ІТАР-ТАРС, NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон приступає до аналізу ядерної стратегії США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі