середа, 06 квітня 2022 07:02

Спецтема: Війна Росії проти України

З'явилося відео, як рашисти розстріляли велосипедиста у Бучі

З'явилося відео, як рашисти розстріляли велосипедиста у Бучі
Окупанти розстрілювали жителів Бучі посеред вулиці. Фото: tsn.ua

У мережі з'явилося нове відео, яке доводить, що саме російські військові стріляли по мирних жителях у Бучі.

Про це пише The New York Times.

"Нове відео з Бучі під Києвом є доказом звірств, скоєних під час окупації міста російськими солдатами, - зазначають у виданні. - На відео видно, як велосипедист рухається вулицею Бучі, окупованої російськими солдатами. Як тільки чоловік повертає за ріг, російський бронеранспортер робить кілька вистрілів уздовж вулиці. Друга бронемашина робить два постріли у бік велосипедиста. З місця події піднімається шлейф пилу та диму".

Відео – це кадри з повітря, зняті українськими військовими наприкінці лютого, коли російські війська все ще утримували місто.

"Через кілька тижнів, після того, як російські солдати вийшли з Бучі, тіло цивільного було знайдено біля велосипеда в цьому самому місці, - зазначили журналісти. - Тіло з пошкодженою ногою лежить за бетонною колоною, яка впала від удару. Пошкодження стовпа відповідають результатам впливу висококаліберних боєприпасів. Одяг людини — темно-синій верх і світлі штани — підходить до одягу велосипедиста".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Джонсон закликав росіян включити VPN і побачити правду про Бучу

The New York Times детально проаналізувала відео. На знімках з повітря видно, що вулицями Бучі окупанти пересувалися на БМД-4, які зазвичай оснащені 100-міліметровою гарматою та 30-міліметровою гарматою,

Супутникові знімки підтвердили, що люди були вбиті в березні, коли Росія контролювала місто. Нове відео підтверджує, що там, де було знайдено багато тіл, був російський конвой.

У Бучі російські окупанти вбивали мирне населення - людям стріляли в потилиці. Убивали сім'ями: дітей, жінок, бабусь, чоловіків. Місто було в окупації рашистів майже місяць, тепер Бучу взяли під контроль українські воїни. Місію Міжнародного кримінального суду й міжнародних організацій закликали зібрати докази воєнних злочинів Росії.

Зараз ви читаєте новину «З'явилося відео, як рашисти розстріляли велосипедиста у Бучі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі