вівторок, 02 червня 2009 16:04

Знайдені уламки зниклого літака Air France

Знайдені уламки зниклого літака Air France
Фахівці бразильських ВПС 2 червня виявили в Атлантичному океані уламки літака, повідомляє AFP.

Їх знайшли за 650 кілометрів на північний захід від бразильського архіпелагу Фернанду-ді-норонья. Офіційного підтвердження, що це уламки зниклого 1 червня літака авіакомпанії AirFrance, на борту якого знаходилися 228 осіб, поки немає.

За словами представника ВПС Жорже Амарала, серед виявлених уламків було сидіння з кабіни літака. Амарал додав, що пошуки продовжуються, оскільки поки фахівці мають в своєму розпорядженні достатньо матеріалів для дослідження і не можуть з упевненістю сказати, що це уламки розшукуваного літака, передає Lenta.ru.


Пасажирський літак Airbus 330-200, що здійснював рейс з Ріо-де-Жанейро до Парижа, пропав в небі над Атлантичним океаном після того, як потрапив в зону турбулентності.

В літаку знаходилися 216 пасажирів з 32 країн і 12 членів екіпажу. Зокрема, є дані про те, що серед пасажирів літака був 61 француз, 58 бразильців і 26 німців. На борту літака знаходився і громадянин РФ.

Серед інших рейсом летів нащадок останнього бразильського монарха Педро II, принц Педро Луїш Орлеанський і Браганський.

Пошуки літака продовжувалися і вночі. У передбачуваний район катастрофи приблизно в 1000 кілометрів на північний схід від побережжя Бразилії направлений літак Hercules C130, який слідує за маршрутом A330-200 і намагається вловити сигнали аварійного маяка. Крім того, бразильські ВПС підключили до пошуків літак Embraer R-99, який за сприятливих погодних умов здатний за допомогою інфрачервоних датчиків виявити людей у воді.

У пошуково-рятувальній операції в Атлантичному океані беруть участь п"ять літаків і два гелікоптери ВПС Бразилії, а також фрегат, корвет і патрульний корабель військово-морського флоту країни.


Зараз ви читаєте новину «Знайдені уламки зниклого літака Air France». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі