середа, 11 січня 2023 06:50

Зима неабияк здивує українців погодою 11 січня

Зима неабияк здивує українців погодою 11 січня
У Київській області вночі було до -10°С. Фото: pixabay.com

11 січня в Україні подекуди йтиме мокрий сніг та очікується ожеледиця на дорогах.

У більшості областей буде хмарно з проясненнями, повідомив Укргідрометцентр. Вітер переважно південно-східний, 7-12 м/с. Водночас на півдні та сході місцями пориви сягатимуть 15-20 м/с.

У західних та Одеській областях вночі та вранці пройдуть невеликий мокрий сніг та дощі. Вночі температура повітря коливалася від +2°С до -3°С. Вдень потеплішає до +1...6°С.

На решті території опадів не прогнозують. У Вінницькій, Житомирській, Київській та Чернігівській областях вночі був невеликий сніг. Стовпчики термометрів показували -5...10°С. Вдень буде до -6°С. У східних та Сумській областях вдень прогнозують -4...9°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аномальні гойдалки: народний синоптик здивував прогнозом до кінця зими

На Київщині сьогодні буде хмарно з проясненнями. Вночі сипав невеликий сніг, але вдень буде без опадів. На дорогах ожеледиця. Швидкість південно-східного вітру становитиме 7-12 м/с. У Київській області вдень у середу синоптики обіцяють -1...6°С. У Києві стовпчики термометрів покажуть -3...5°С.

У Харкові зафіксували одне з найгарніших метеорологічних явищ цієї зими. Світлини кристалічної паморозі опублікував 8 січня харківський синоптик Ігор Кібальчич.

Кристалічна паморозь листоподібна утворюється у безвітряну морозну погоду за рахунок великої різниці температури підстильної поверхні та нижнього шару повітря.

Зараз ви читаєте новину «Зима неабияк здивує українців погодою 11 січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі