вівторок, 10 січня 2023 08:52

Аномальні гойдалки: народний синоптик здивував прогнозом до кінця зими

Аномальні гойдалки: народний синоптик здивував прогнозом до кінця зими
Весна в Україну прийде раніше. Фото: pixabay.com

Зима цьогоріч дивує температурними гойдалками та швидкою зміною похолодання і потепління.

Короткочасні періоди морозу, які триватимуть до п'яти днів, і надалі змінюватимуться на потепління. Прогноз погоди в Україні до кінця зими зробив народний синоптик Володимир Деркач, передає "Полісся".

"У січні морозна погода спостерігатиметься наприкінці першої декади місяця і на початку другої, наприкінці другої і на початку третьої. Тим часом у лютому нижче нуля температура опускатиметься у середині першої декади місяця, наприкінці другої і під кінець третьої", ‒ ідеться в повідомленні.

Новий рік в Україні розпочався з аномально високих температур та сухої погоди. Однак уже зараз, на початку другої декади, на всій території вночі спостерігаються морози. Друга декада першого місяця зими ознаменується посиленням опадів з перервою на декілька днів. Буде прохолодно, але без суттєвого "мінусу". Низькі температури повернуться у 20-х числах січня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців засмутили прогнозом погоди на найближчі дні

"Останній декаді буде властива часта зміна погоди. На початку слід чекати похолодання на кілька днів. Далі щось схоже на коротку відлигу. Потім температура знову знизиться, але суттєвого похолодання не буде. Опади для цього періоду будуть доволі частими, але незначні", ‒ додав синоптик.

Погода в лютому буде холодною. Прогнозуються слабкі опади на початку останнього місяця зими, а ближче до 5–6 лютого вони переростуть в інтенсивні. До того ж прогнозується зниження температури повітря. Як тільки перша декада добігатиме кінця, то одразу відбудеться потепління, опади відступлять.

"У другій декаді лютого температура поступово й повільно підвищуватиметься: вночі де-не-де незначний мороз, удень майже скрізь близько нуля. Невеликі опади не впливатимуть на загальну картину. Таку ж тенденцію продовжить і третя декада з нічними морозами й денними "плюсами", коли вже відчуватиметься подих весни. Однак у середині цієї десятиденки упродовж чотирьох днів зима ще нагадає про себе", ‒ зауважив Деркач.

У Харкові зафіксували одне з найгарніших метеорологічних явищ цієї зими. Світлини кристалічної паморозі опублікував 8 січня харківський синоптик Ігор Кібальчич.

Кристалічна паморозь листоподібна утворюється у безвітряну морозну погоду за рахунок великої різниці температури підстильної поверхні та нижнього шару повітря.

Зараз ви читаєте новину «Аномальні гойдалки: народний синоптик здивував прогнозом до кінця зими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі