четвер, 12 жовтня 2023 12:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Зима цьогоріч буде важчою за попередню - ДТЕК

Зима цьогоріч буде важчою за попередню - ДТЕК
Енергетики готуються до атак РФ на енергооб'єкти України. Фото: pixabay.com

Зима в Україні цьогоріч буде важчою через, зокрема, імовірні масовані обстріли енергосистеми російськими терористами.

Атаки ворога на енергосистему ймовірно стауть інтенсивнішими. Водночас військові та енергетики готові реагувати, заявив очільник енергохолдингу ДТЕК Максим Тімченко, передає Gazeta.ua.

"Ця зима, напевно, буде важчою за минулу. Готуємося не лише ми, а й наші вороги. Думаю, удари будуть інтенсивнішими. Крім того, у нас через попередні обстріли менші резерви потужності", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зменшення ракетних обстрілів може бути підготовкою до "періоду блекаутів"

Тімченко наголосив, що, хоча систем протиповітряної оборони може бути недостатньо для можливої інтенсивності обстрілів, ситуація з цим видом захисту почала поліпшуватися з минулого року.

"Вона поліпшується з кожним місяцем. З іншого боку, ми багато чому навчилися, і навіть для таких ситуацій, які були 23 листопада (блекаут - Gazeta.ua), ми знайшли рішення", - додав посадовець.

Останнім часом ворогом застосовується більше дронів, що не виключає накопичення ракет для ударів у зимовий період. Російська армія має список пріоритетних цілей для своїх повітряних атак, заявив 10 жовтня речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Зараз ви читаєте новину «Зима цьогоріч буде важчою за попередню - ДТЕК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі