вівторок, 10 жовтня 2023 12:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Зменшення ракетних обстрілів може бути підготовкою до "періоду блекаутів"

Зменшення ракетних обстрілів може бути підготовкою до "періоду блекаутів"
Російські загарбники можуть накопичувати ракетне озброєння для конкретних цілей. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Росіяни можуть намагатися накопичувати ракети для проведення масованих ударів по енергетичних об'єктах України.

Саме так це відбувалося минулої осені, заявила 10 жовтня керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Цілком імовірно, що в РФ є необхідність накопичення таких запасів. Тому що хоч в окупантів і були не малі запаси, але вони їх дуже щедро використовували. І виробництво ракет хоча й існує, воно досить ускладнене та уповільнене", - сказала вона.

Водночас Гуменюк звернула увагу, що російські загарбники можуть накопичувати ракетне озброєння для конкретних цілей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЗСУ оцінили шанси ворога прорватися на правий берег Дніпра на півдні

"Це може бути пов'язано із підготовкою до так званого періоду блекаутів, які вони анонсували й продовжують педалювати цю тему", - сказала вона.

Військам РФ потрібна додаткова злагодженість стосовно таких атак. У противника з цим могли виникнути складнощі після удару Сил оборони України по штабу Чорноморського флоту РФ у тимчасово окупованому Севастополі у Криму, додала Гуменюк.

"Необхідно проводити навчання пілотів, злагодження з морськими ракетоносіями тощо. А в умовах збиття верхівки Чорноморського флоту можуть бути певні складнощі", - пояснила вона.

Останнім часом ворогом застосовується більше дронів, що не виключає накопичення ракет для ударів у зимовий період. Російська армія має список пріоритетних цілей для своїх повітряних атак, заявив 10 жовтня речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Зараз ви читаєте новину «Зменшення ракетних обстрілів може бути підготовкою до "періоду блекаутів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі