вівторок, 10 жовтня 2023 12:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Розкрили пріоритетні цілі повітряних ударів РФ по Україні

Розкрили пріоритетні цілі повітряних ударів РФ по Україні
Росіяни зараз застосовують дрони типу Shahed і майже не застосовують ракети. Фото: pixabay.com

Останнім часом ворогом застосовується більше дронів, що не виключає накопичення ракет для ударів у зимовий період.

Російська армія має список пріоритетних цілей для своїх повітряних атак, заявив 10 жовтня речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Під прицілом була портова інфраструктура, аграрний сектор. Зрозуміло, що ворог намагатиметься вразити безпілотниками військові об'єкти. Деталізувати не будемо і сьогоднішню атаку, і вчорашню. Але ворог має список пріоритетних цілей, які додаватиме до свого якогось стратегічного задуму", - сказав він.

Росіяни зараз застосовують дрони типу Shahed і майже не застосовують ракети.

"Ворог щось планує. Щось хоче вразити одним типом озброєння, а інший тип приберігає, можливо, на якісь інші цілі", - пояснив Ігнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали ключовий елемент російських атак по Україні

Водночас ракет у РФ не так багато. речник Повітряних сил зазначив, що є якась кількість, яку РФ залишила як недоторканий запас або на якісь інші задуми.

"За минулий місяць вони застосували кілька таких потужних ударів саме крилатими ракетами. Використовували ракети типу Х зі стратегічної авіації, а також "Калібри". РФ ще має близько 600 ракет. Зрозуміло, що ворог не може собі дозволити застосовувати їх фактично щодня чи щотижня. Усіх цікавлять питання, чи вони накопичують для того, щоб вдарити восени та зимою. Можливо. Але будемо дивитися по ситуації. Крім високоточних і далекобійних ракет у РФ є багато різних озброєнь, які вона теж застосовує", - додав він.

У ніч на 10 жовтня російські окупаційні війська атакували південь України дронами. Росіяни випустили 36 ударних безпілотників типу Shahed.

Пуски здійснювались із мису Чауда у тимчасово окупованому Криму, повідомили у Повітряних силах ЗСУ. Українська ППО знищила 26 безпілотників.

Зараз ви читаєте новину «Розкрили пріоритетні цілі повітряних ударів РФ по Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі