вівторок, 08 березня 2022 05:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський закликав американських євреїв допомогти Україні

Зеленський закликав американських євреїв допомогти Україні
Фото: pmg.ua

Президент Володимир Зеленський звернувся до американських євреїв з проханням про підтримку. Закликав надати винищувачі із Заходу та закрити повітряну зону над Україною.

Про це інформує Reuters.

Президент розповів про знищення Росією України, а окупантів порівняв з нацистською німецькою армією.

"Це просто чиста нацистська поведінка. Я навіть не можу кваліфікувати це по-іншому", — сказав Зеленський на Конференції президентів американських єврейських організацій.

Президент закликав надати винищувачі із Заходу та закрити повітряну зону над Україною. Також оголосив список населених пунктів, що були знищені російськими окупантами. Розповів, що росіяни не випускають людей з міст, які окупували, не дають привозити їжу та воду, а також відключають Інтернет, телебачення та електрику.

Масштаби російського нападу на українців порівняв із 11 вересня 2001 року. Руйнування такі ж нищівні та несподівані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну повернуться вітчизняні миротворці - указ президента

"Виживання української нації є тим же питанням, що й антисемітизм. Адже йдеться про загрозу знищення мільйонів людей", — сказав президент.

Пресслужба Володимира Зеленського поки не повідомляла про цю розмову.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський закликав американських євреїв допомогти Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі