вівторок, 08 березня 2022 00:30

В Україну повернуться вітчизняні миротворці - указ президента

В Україну повернуться вітчизняні миротворці - указ президента
Фото: 24 канал

Україна відкликає своїх військових, що перебувають у миротворчих місіях по світу. Відповідний указ підписав президент Володимир Зеленський.

Про це повідомив заступник керівника офісу президента Андрій Сибіга на своїй сторінці Facebook.

"Президент України Володимир Зеленський прийняв рішення відкликати українських миротворців - високопрофесійних військових - з усіх місій у світі. Разом з обладнанням. Для посилення вже зараз нашої армії у відсічі російській агресії. Слава Україні!",- написав Сібіга.

Указ набирає чинності з моменту опублікування. На офіційному сайті президента України цей указ поки не оприлюднений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрили сайт для іноземців, які хочуть воювати за Україну: за першу добу його відвідали 13 млн користувачів

Зараз українські військові беруть участь у Міжнародних силах з підтримки миру в Косово (40 осіб), у миротворчій місії у Конго (13 осіб), а також в операціі ООН в Кот-д'Івуарі (56 осіб).

В Україну разом з військовими повернеться і бойова техніка, зокрема гелікоптери.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «В Україну повернуться вітчизняні миротворці - указ президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі