середа, 28 червня 2023 22:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський доручив перевірити воєнкомів на доброчесність

Зеленський доручив перевірити воєнкомів на доброчесність
Керівників Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки перевірятимуть на доброчесність та ефективність. Фото: Міноборони

Керівників Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки перевірятимуть на доброчесність та ефективність.

Цим займуться правоохоронці, силовики, НАЗК та ЗСУ. Про це в ефірі телемарафону повідомив перший заступник міністра оборони Олександр Павлюк.

За його словами, таке завдання поручив особисто президент Володимир Зеленський.

"Робоча група створена. Вона включає силовий блок – це НАЗК, ДБР, СБУ, Національну поліцію, які будуть перевіряти свої питання – від моніторингу способу життя керівництва ТЦК до порушення чинного законодавства", – розповів він.

Окрім того, було творено робочу групу від ЗСУ. Вона буде аналізувати виконання завдань та приймати відповідну інформацію від людей, аналізувати її.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У родини одеського воєнкома за рік війни з'явилася вілла в Іспанії і машини на мільйони доларів

"Я буду вдячний людям, які будуть давати інформацію на номери (0800 310 179, @TCK_REPORT_BOT − ред.)", – повідомив Павлюк.

Однак він вважає, що провести глобальну перевірку буде неможливо, але надіється, що можна буде визначити, "наскільки той чи інший керівник відповідає вимогам, які є до нього".

Павлюк розповів, що правоохоронці визначатимуть, наскільки декларації військкомів відповідають реальному способу їх життя, а представники ЗСУ – як працює цей комісаріат, як виконує задачі і які є скарги на його роботу.

Коли аналіз буде проведено, інформацію опрацюють, а пропозиції щодо подальших кроків для поліпшення роботи центрів комплектування направлять керівництву держави.

На початку травня правоохоронці порушили кримінальну справу проти начальника Одеського обласного територіального центру комплектування.

Він підозрюється у продажу "білих квитків". Після цього його було усунено від виконання службових повноважень.

Родина начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова під час повномасштабної війни придбала на узбережжі Іспанії віллу та автомобілі на мільйони доларів.

Про це свідчать витяги з іспанського реєстру, розповів журналіст Михайло Ткач.

У родини Борисова з'явилась вілла в Іспанії за понад €3 млн, у його дружини – офісне приміщення на головній вулиці Марбельї, а також кілька дорогих автівок.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський доручив перевірити воєнкомів на доброчесність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі