четвер, 29 червня 2023 13:32

Запити до чотирьох країн та десяток обшуків: прокуратура взялася за скандального одеського воєнкома

Запити до чотирьох країн та десяток обшуків: прокуратура взялася за скандального одеського воєнкома
Стосовно керівника Одеського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова триває слідство. Фото: focus.ua

Прокуратура перевіряє факти можливого незаконного збагачення колишнього керівника Одеського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова.

У межах кримінального провадження перевіряється також ухилення ним від військової служби та перевищення службових повноважень. Про це повідомляє пресслужба Офіса генпрокурора.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно одеського військкома здійснює Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Південного регіону.

"Перевіряється опублікована у ЗМІ інформація щодо майна членів родини посадовця за кордоном. За цими даними, в період дії воєнного стану вони придбали автомобілі преміум класу та нерухоме майно у Королівстві Іспанія на загальну суму понад 196 млн грн. Хоча офіційний спільний дохід родини не покриває цих витрат. Для підтвердження цієї інформації здійснюється комплекс слідчих та процесуальних дій, а також направлено до компетентних органів Королівства Іспанії, Республіки Молдови, Румунії, Туреччини запити про міжнародну правову допомогу", ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський доручив перевірити воєнкомів на доброчесність

Слідчі також перевіряють окремі факти можливого ухилення Борисовим від проходження військової служби. Йдеться про його перебування за кордоном начебто на лікуванні.

"Правоохоронці досліджують питання наявності законних підстав виїзду військової службової особи, яка відповідає за мобілізацію в регіоні, за межі країни під час дії воєнного стану", ‒ повідомляють в Офісі генпрокурора.

На цей час у кримінальному провадженні допитано понад 30 свідків, проведено 11 обшуків, 17 оглядів та тимчасових доступів. Окрім того, направлено понад 100 запитів до органів державної влади, підприємств, установ та організацій, проведено три податкових перевірки господарської діяльності членів родини посадовця.

Нині керівника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки звільнено із посади. Досудове розслідування проводить Головне слідче управління Державного бюро розслідувань. Справа перебуває на контролі Офіса генерального прокурора.

Президент Володимир Зеленський доручив головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному звільнити начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова. Його підозрюють у тому, що за гроші не призивав до війська.

Раніше Державне бюро розслідувань розпочало кримінальне провадження щодо Борисова.

За даними журналістського розслідування, родина начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова під час повномасштабної війни придбала на узбережжі Іспанії віллу та автомобілі на мільйони доларів.

Зараз ви читаєте новину «Запити до чотирьох країн та десяток обшуків: прокуратура взялася за скандального одеського воєнкома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі