пʼятниця, 23 червня 2023 22:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський доручив звільнити одеського "воєнкома" – що змінить всю корупційну систему

Зеленський доручив звільнити одеського "воєнкома" – що змінить всю корупційну систему
Володимир Зеленський доручив головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному звільнити начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова. Фото: Новинарня

Президент Володимир Зеленський доручив головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному звільнити начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова. Його підозрюють у тому, що за гроші не призивав до війська. Щоб побороти подібні випадки потрібна політична воля, щоб зачепити багато чиновників. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політолог Андрій Миселюк.

"Тут дійсно треба починати системну перевірку, яка зачіпатиме багатьох чиновників і на місцях, і вище – в Міністерстві оборони. Або влаштувати показове покарання. Але це буде вибіркове покарання", – наголосив Миселюк.

Показові справи можуть не спрацювати – потрібна система боротьба, пояснив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перевірять усіх: у Раді відреагували на скандал із керівником одеського ТЦК

"Різні були способи повпливати на цих людей. Запроваджували покарання, працювали антикорупційні органи. Зараз війна, але ці схеми все одно працюють. Не проглядається поки підстав, щоб можна було сказати, що найближчим часом будуть якісь зрушення. Це загальна проблема корупції в країні. Вона дуже вкорінена і треба, щоб була сильна політична і швидке та комплексне реагування. Тільки тоді будуть результати", – додав Миселюк.

Президент Володимир Зеленський провів засідання Ради нацбезпеки і оборони України. Основними питаннями, як озвучувалося, стали: доступність бомбосховищ, корупція в судовій системі та євроінтеграція.

Крім цього, Володимир Зеленський доручив головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному звільнити начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова.

Раніше Державне бюро розслідувань розпочало кримінальне провадження щодо начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисова. За оперативними даними слідства, він за винагороду давав вказівку підлеглим не призивати тих чи інших осіб до війська. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський доручив звільнити одеського "воєнкома" – що змінить всю корупційну систему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі