понеділок, 22 квітня 2013 11:26

Залізничні квитки на Великдень розкупили за три дні

Залізничні квитки на Великдень розкупили за три дні
Фото: gazeta.ua

"Якби квитки на потяги продавали за рік до відправлення, уже б довелося купувати на наступний Великдень, бо він якраз припадає на 20 квітня 2014 року, - каже студент Віталій ХомицькийХлопець третій рік навчається у Києві. Планує на 1 травня виїхати зі столиці до Львова, де живуть його батьки. – За квитками ходжу на вокзал уже п'ятий раз. Касири обіцяли, що міністерство транспорту пустить додаткові потяги і додасть вагони. Але поки що усі спроби купити квиток на 30 квітня – не приносять результату". Віталій стоїть 20 у черзі до однієї з кас на залізничному вокзалі у Києві у суботу, 20 квітня. Коли набридає чекати, йде цікавитися наявністю квитків у довідці. Там кажуть, що до Львова на 29 і 30 квітня квитків на плацкарт і купе нема і навряд чи вони ще з'являться у продажі. Пропонують СВ-вагон за кілька сотень гривень за місце.

"Це ціла моя стипендія, доведеться їхати додому на автобусі, – говорить хлопець і прямує до метро Вокзальна. - Таке враження, що квитків нема у жодному напрямку. Одногрупники, з якими живемо у гуртожитку, не можуть взяти квитків ні до Сімферополя, ні до Донецька, ні на Івано-Франківськ. Багато хто з них пішов за квитками за місяць, але для них уже не виявилося місця у потязі".

У одній з кас з касиром сперечається чоловік років сорока. Хоче їхати до Рівного, але квитків у цьому напрямку нема ні на 29, ні на 30 квітня.

"Ви пропонуєте мені пішки йти? – цікавиться бородань у касира. – На маршрутці за такої спеки я не доїду, бо маю слабке серце. Треба мінімум 5 годин провести у дорозі, який сердечник таке витримає? Я можу показати вам посвідчення. Зніміть бронь, але дайте мені квиток. Де тих 112 додаткових поїздів, про які міністр по всіх телеканалах хвалиться?"

СВ-місця можна купити до Луцька, Чернівців, Сімферополя і Севастополя.

"Квитки на СВ ми ще за годину до відправлення встигнемо викупити, - говорить Дмитро до дружини Світлани. Подружжя планує поїхати у Чернівці до друзів. – Може, хтось ще здасть квиток. Під'їдемо у каси ще 27-28 квітня. Коли квитки почали продавати за документами, думав такого безпорядку, як торік перед Пасхою і перед Новим роком у грудні, більше не буде. Якби раніше почали продавати іменні квитки, такого б не сталося. Знову бариги усе викупили, а перед відправлення поїзда будуть продавати удвічі дорожче".

У касах, де пасажири можуть здати свої квитки і повернути за них гроші, теж черга. Студент Андрій здає квиток до Івано-Франківська на 29 квітня.

"Хотів раніше виїхати додому, але з університету не відпускають, - пояснює хлопець. – 30 числа нам поставили дві лекції з математики. Їх пропустити не можу, бо тоді не здам іспит".

Коли Андрію повертають частину грошей за квиток, біжу до сусідньої каси, аби спробувати викупити його квиток назад. Але там повідомляють, що квитків до Івано-Франківська не з'явилось.

"Ваш квиток могли викупити у будь-якій іншій касі. Зараз будь-який квиток, який з'являється у системі, забирають за кілька секунд, - пояснює касир. Каже, у тому, що викупили усі квитки, не варто звинувачувати перекупщиків. - На руки нікому багато квитків не продавали. Білети так швидко зникли з продажу, бо Паска і травневі свята трохи співпали у часі. Як тільки квитки з'явились у продажі, їх розкупили за три дні".

Зараз ви читаєте новину «Залізничні квитки на Великдень розкупили за три дні ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі