субота, 16 березня 2013 05:58

Мінінфраструктури розтлумачило місію іменних залізничних квитків

Міністерство інфраструктури повідомляє, що у зв'язку з поетапним переходом на електронні квитки, через значне зростання інтернет-продажу проїзних документів та для запобігання випадкам незаконного перепродажу проїзних документів сторонніми особами в Україні вводяться іменні залізничні квитки.

Повний перехід на електронний квиток — одне з основних завдань "Укрзалізниці". Використання електронного проїзного документа повністю відповідає європейським стандартам обслуговування пасажирів. А наявність іменних даних у квитках є невід'ємною частиною електронного проїзного документа у країнах, де він застосований.

Для з'ясування будь-яких непорозумінь, захисту прав пасажира необхідно мати інформацію про те, яка особа має право на проїзд за оплаченим квитком. На проїзному документі зазначається інформація про страхування пасажира, отже, він є одночасно і страховим полісом. Тому введення іменних квитків є цілком обґрунтованим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд ухвалив в Україні іменні залізничні квитки

Міністерство ще раз підкреслює, що для купівлі квитка необхідно лише назвати касиру (або ввести самостійно в електронну форму) іменні дані особи, яка скористається проїзним документом. Документ, який засвідчує особу, необхідно надати тільки при посадці на поїзд.

У той же час, у відомстві підкреслили, що популярність продажу квитків через електронні канали обслуговування створювала передумови для зловживань і подальшого перепродажу проїзних документів, що особливо відчувалося у "пікові" періоди перевезень, коли квитки на найпопулярніші напрямки і дати скуповувалися через інтернет миттєво, значно обмежуючи можливості інших пасажирів на придбання проїзних документів і поїздку залізничним транспортом.

Введення іменних квитків, на думку чиновників, системно звузить поле для подібного роду зловживань і створить рівні можливості для пасажирів, які користуються як традиційним способом придбання квитків, так і сучасними інтернет-технологіями.

Зараз ви читаєте новину «Мінінфраструктури розтлумачило місію іменних залізничних квитків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі