середа, 22 квітня 2009 08:14

За тіло страченого польського інженера таліби хочуть $700 тис

За тіло страченого польського інженера таліби хочуть $700 тис
Таліби хочуть віддати тіло вбитого в лютому в Пакистані польського інженера Петра Станьчака за 700 тисяч доларів, вже не розраховуючи, що будуть виконані їх політичні вимоги, повідомляють польські ЗМІ.

Співробітника фірми Geofizyka Krakow Петра Станьчака викрали в Пакистані 28 вересня минулого року. Відповідальність за викрадання взяла на себе пакистанська гілка руху "Талібан". Екстремісти вимагали від влади Пакистану звільнити 60 талібів, які перебувають в ув"язненні. Уряду дали крайній термін - до 4 лютого, який пізніше був продовжений ще на два дні. Після закінчення цього терміну інженера стратили.

Офіційний представник МЗС Польщі Петро Пашковський не коментував цю інформацію. Пашковський, проте, нагадав, що "міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський у лютому оголосив про нагороду в мільйон польських злотих (300 тисяч доларів) за інформацію про те, хто безпосередньо винен у вбивстві в Пакистані польського інженера".

Рух "Талібан" оприлюднив тоді відеозапис страти польського інженера. На семихвилинному записі Станьчак був знятий із зав"язаними очима. Перед смертю він просив польський уряд не відправляти війська до Афганістану на допомогу міжнародній коаліції і розірвати дипвідносини з Ісламабадом, якщо пакистанська влада не підуть на поступки талібам. Плівка також містила погрози бойовиків розправитися з іншими іноземними заручниками, якщо їх вимоги не будуть виконані.

Поляки працюють в Пакистані вже більше 10 років, виконуючи сейсмічні дослідження для однієї з пакистанських нафтових компаній.

За матеріалом: РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «За тіло страченого польського інженера таліби хочуть $700 тис». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі