понеділок, 30 червня 2008 16:53

Пакистанські військові виявили в"язницю талібів

Пакистанські військові в ході зачистки прикордонного з Афганістаном району Хайбер від бойовиків "Талібану" виявили в"язницю, в якій таліби утримували викрадених з метою викупу людей, повідомляє 30 червня CNN. Про виявлення в ній ув"язнених не повідомляється.

Крім того, за даними телеканалу, військові знищили декілька укріплень бойовиків. За даними пакистанського Міністерства внутрішніх справ, масштабна військова операція по зачистці Хайбера майже завершена. Як повідомляється, після закінчення операції військових направлять на зачистку іншого пакистанського регіону від бойовиків руху "Талібан". Якого саме, поки не уточнюється.

Нагадаємо, що військова операція проти талібів в Хайбері почалася в суботу, 28 червня, у відповідь на ряд нападів бойовиків на поліцейських і місцевих жителів. Після того, як військові прибули в Хайбер, лідер пакистанських талібів Баїтулла Мехсуд заявив, що припиняє триваючі декілька місяців мирні переговори з пакистанською владою.

Наступного дня рада лідерів пакистанського відділення руху "Талібан" ухвалила рішення відмінити всі, які існували раніше мирні договори з урядом країни. Військові, у свою чергу, заявили, що їм вдалося повністю очистити від бойовиків місто Пешавар, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Пакистанські військові виявили в"язницю талібів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі