середа, 09 вересня 2009 12:11

За московськими бомжами слідкуватимуть спеціальні дружини

За московськими бомжами слідкуватимуть спеціальні дружини

У найближчі два роки в Москві буде створена спеціальна служба контролю над бездомними. Про це заявив керівник департаменту соціального захисту населення Володимир Петросян, виступаючи 8 вересня на засіданні уряду столиці РФ.

За його словами, відомство має намір сформувати так звані народні дружини, робота яких полягатиме не тільки в наданні соціальної допомоги бомжам, але і в попередженні правопорушень, що здійснюються бездомними. Зокрема, народні дружини запобігатимуть спробам жебрацтва. Хто саме увійде до складу таких ініціативних груп, Петросян не уточнив.

Мер Москви Юрій Лужков схвалив проект департаменту соцзахисту і різко розкритикував спосіб заробітку московських бомжів. "Ці жебраки об"єднані в консорціуми і займаються зароблянням для своїх ляльководів, які використовують людей, що мають каліцтва, в цілях отримання величезних грошей", - обурюється градоначальник Москви.

Варто відзначити, що столичний департамент соцзахисту час від часу проводить акції, в рамках яких намагається надати бомжам всіляку підтримку. Крім того, в Москві створюються центри допомоги бездомним, де ті можуть отримати їжу, нічліг і одяг. Між тим, як відзначають експерти, самі бомжі неохоче користуються послугами соцпрацівників і волонтерів. Так, наприклад, більшість бездомних відмовляється від пропозицій працевлаштування, що пропонуються їм департаментом і вважає за краще жити за рахунок жебрацтва, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «За московськими бомжами слідкуватимуть спеціальні дружини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі