пʼятниця, 28 листопада 2008 17:57

З глобальним потеплінням ведеться релігійна боротьба

У Швеції почався дводенний саміт, присвячений ролі релігії в боротьбі з глобальним потеплінням. Окрім представників християнства, ісламу і іудаїзму в зустрічі візьмуть участь і делегати від конфесій американських індійців. На зустрічі в Упсалі, організованій за участю місцевого архієпископа Ендрю Верда, зібралося близько тридцяти людей.

Як повідомляє ВВС, за словами організатора зустрічі однією з серйозних проблем є недостатня увага світових релігійних конфесій до проблеми глобальних змін клімату. Крім того, учасники сподіваються вплинути і на довготривалі програми ООН по боротьбі з глобальним потеплінням і обговорити можливий особистий внесок віруючих в зменшення негативного впливу на навколишнє середовище людства в цілому.

Слід зазначити, що як мінімум з боку католицької церкви вже був зроблений перший крок. На цьому тижні вступила в лад сонячна електростанція на даху однієї з будівель Ватикану, а початок її будівництва практично співпав із заявами Папи про "богопротивний" характер глобального потепління.

Зараз ви читаєте новину «З глобальним потеплінням ведеться релігійна боротьба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі