пʼятниця, 11 серпня 2023 09:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог активізувався на півдні – ЗСУ назвали цілі росіян

Ворог активізувався на півдні – ЗСУ назвали цілі росіян
Ворожі ДРГ на півдні активізувалися на островах і в протоках. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Останніми днями російські окупанти активізували обстріли Херсона. Водночас ворожі диверсійно-розвідувальні групи на півдні активно діють на островах і в протоках.

Ворог нещадно обстрілює скупчення людей, заявила 11 серпня в ефірі телемарафону керівниця Об'єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

"Для того, щоб прикрити свої дії, вони посилюють обстріли. Населені пункти ближче до дельти вчора потерпали якнайбільше. Білозерку дуже потужно обстріляли: вісім цивільних було важко поранено. Характерним є те, що РФ знову б'є по місцях скупчення людей. Церква, адмінбудівля, де видається гуманітарна допомога. Що характерно, церква Московського патріархату, де нещодавно було вбито священика. Вони продовжують бити туди ж, немає нічого святого", – сказала Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЗСУ висловилися про відкриття пляжів на Одещині

Тим часом російські ДРГ на півдні активізувалися на островах і в протоках.

"Вони зараз підвищили свою активність саме на складній географічно ділянці місцевості: там, де острови і протоки. Намагаються ротувати свій особовий склад, намагаються розвідати задуми Сил оборони", – розповіла речниця.

Російські окупанти на півдні України дислокуються серед місцевого населення, щоб сховатися від ударів Сил оборони. Спокою ворогу не буде в жодній точці.

Окупанти на лівому березі Херсонщини зосередили живу силу і техніку. Вони розуміють, що ми відпрацьовуємо контрбатарейно, тобто спокою їм не буде в жодній точці. Саме тому росіяни намагаються розподіляти свої місця дислокації серед місцевого населення. Цим вони ускладнюють роботу ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Ворог активізувався на півдні – ЗСУ назвали цілі росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі