середа, 23 грудня 2009 13:20

Ватикан похвалив Сімпсонів

Ватикан похвалив Сімпсонів

Ватиканська газета похвалила мультсеріал "Сімпсони", не зважаючи на іноді вкрай екстремальні релігійні жарти. Ватикан вважає, що "Сімпсони" відображають те, що сучасні люди прагнуть віри, пише Daily Mail.

Стаття під назвою "Чесноти Арістотеля пончики Гомера", опублікована в журналі L"Osservatore Romano поздоровила найдовший американський мультсеріал з його 20-ю річницею.

"Сімпсони" доволі часто з гумором торкаються питань релігії, а Гомер Сімпсон навіть іноді особисто зустрічається з Богом. Газета пише, що релігія так часто з"являється в мультсеріалі, що можна навіть говорити про особливу "Сімпсонівську теологію".

Автор статті згадав декілька релігійних епізодів з мультсеріалу, зокрема той, в якому Гомер благає про божествене втручання зі словами: "Я звичайно не дуже релігійний чоловік, але якщо ти є нагорі, то спаси мене Супермен!"

Видання пише, що релігійні погляди Гомера - "дзеркало байдужості і разом з тим почуття потреби, які сучасні люди відчувають до віри"

"Гомер знаходить в Бозі свій останній притулок, не зважаючи на те, що він іноді називає Його досить неправильно", - пише L"Osservatore.

"Але це всього лише незначні помилки, адже врешті-решт вони добре знають одне одного", - з гумором додає видання.

L"Osservatore Romano пише, що "Сімпсони" відкрили мультфільми дорослій аудиторії. Без них, "багато хто сьогодні не знав би, як сміятися".

Однак, газета також додала, що існують причини критикувати їх за "надмірно грубу мову, насильство в деяких епізодах, або деякі екстремальні вибори сценаристів"

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Ватикан похвалив Сімпсонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі