вівторок, 02 квітня 2024 13:00

В Україну йдуть дощі та похолодання

В Україну йдуть дощі та похолодання
У Києві у середу місцями пройде дощ, очікується гроза. Фото: pixabay.com

Сахарська пилюка ще осідає в Україні, але найближчий дощ, похолодання та сильний вітер перемкнуть увагу на інші аспекти.

Максимальна температура повітря найближчої ночі та завтра вранці становитиме +5...10℃, повідомила синоптикиня Наталка Діденко. А вдень очікується +13...17℃, на півдні та на сході місцями до +19℃.

"Травневе тепло побуло в Україні з неофіційним візитом і вже відбуває додому. А в нас завтра очікується зниження температури повітря до нормальної квітневої. Тому, будь ласка, найближчими днями, орієнтовно 3, 4 та 5 квітня, не сильно роздягайтеся та поверніть на вішалку плащі чи пальто. Вітер в Україні буде західного напрямку, у північних областях можливі штормові пориви до 15-20 метрів за секунду, обережно", - написала вона.

3 квітня періодичні дощі, місцями з грозами, пройдуть у західних областях, на півночі, а також на Луганщині, Донеччині, Запоріжжі та в Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Небо буде тьмяним. Пил із Сахари дістався України

У Києві у середу місцями пройде дощ, очікується гроза. Очікується зниження температури повітря вночі до +7...10℃, вдень до +16℃.

"Сильний західний вітер у столиці досягатиме поривів 15-18 метрів за секунду. Проте це миле незначне похолодання найближчими вихідними знову зміниться підвищенням температури повітря. Про пил із Сахари ми вже говорили, додам, що найближча зміна погоди - опади, гроза, похолодання, сильний вітер та стрибки атмосферного тиску - може негативно вплинути на метеопатів, людей, які реагують на такі метеорологічні кульбіти", - сказано в повідомленні.

Найближчим часом в Україні очікується тепла погода, хіба що 3-4 квітня завітає коротеньке похолодання, потім - знову буде тепло.

Зараз ви читаєте новину «В Україну йдуть дощі та похолодання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі