субота, 10 серпня 2024 13:59

Спецтема: Війна Росії проти України

В Україні зростає кількість вбитих Росією цивільних - ООН

В Україні зростає кількість вбитих Росією цивільних - ООН
В ООН назвали кількість жертв серед цивільних в Україні. Фото: vechirniy.kyiv.ua

У липні 2024 року через воєнні дії в Україні загинули щонайменше 219 мирних жителів, ще 1018 людей поранено.

Така кількість жертв серед цивільного населення є найбільшою із жовтня 2022 року. Про це у новому звіті повідомляє Організація Об'єднаних Націй.

У документі наголошують, що 90% жертв серед цивільного населення та 86% пошкоджень освітніх і медичних установ, як і раніше, припадає на територію, підконтрольну уряду України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Костянтинівці ідентифікували тіла двох вбитих Росією дітей

При цьому в ООН зауважують, що в червні та липні найінтенсивніші наступальні військові операції армії РФ перемістилися з півночі Харківської області на Донеччину.

Внаслідок цього, кількість підтверджених жертв серед цивільного населення в Донецькій області зросла зі 125 загиблих або поранених у травні до 224 у червні та 269 у липні 2024 року.

Окремо у звіті йдеться про масовану російську атаку по Україні 8 липня, яка призвела до загибелі щонайменше 43 цивільних, у тому числі п'ятьох дітей. Поранення тоді отримали 147 осіб, із них семеро дітей у Києві та області, а також у Дніпрі та в Кривому Розі.

8 липня росіяни вдарили по дитячій лікарні "Охматдит" крилатою ракетою Х-101.

Від російського удару загинула працівниця Охматдиту - дитячий нефролог Світлана Лук'янчук. 10 липня стало відомо про смерть маленького хлопчика, якого госпіталізували після російського удару по Охматдиту.

Зараз ви читаєте новину «В Україні зростає кількість вбитих Росією цивільних - ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі