четвер, 09 листопада 2017 12:16

В Україні вперше випустили довічно засудженого

В Україні вперше випустили довічно засудженого
44-річний довічника Вінницький апеляційний суд відпустив через повну втрату зору / фото: Znaj.ua

Уперше в історії України з-під варти звільнили арештанта, засудженого до довічного ув'язнення.

Лідер злочинного угруповання Олександр Каверзін відсидів 17 років з 25, пише у Facebook екс-голова Державної пенітенціарної служби Сергій Старенький.

Каверзіна звільнили в понеділок, 6 листопада. Останнім часом він перебував у лікарні при Стрижавській виправній колонії.

"У Вінницькій області від відбування покарання звільнили першого довічника. Виявили, що його хвороба перешкоджає подальшому відбуванню покарання у вигляді довічного позбавлення волі. На ньому були кілька трупів. Три з них - співробітники міліції. Що скажете, Генеральна прокуратуро?" - написав Старенький.

Йдеться про лідера злочинного угруповання Олександра Каверзіна, якого засудили до довічного ув'язнення 2002 року за вбивство сімох осіб. Чоловік здійснив цілу серію розбоїв і вбивств. Серед його жертв - співробітники Управління боротьби з організованою злочинністю у Хмельницькій області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засудженим заборонили сидіти в соцмережах

44-річний арештанта суд відпустив через повну втрату зору, додає "КП в Україні".

Восени 2014-го спеціалізована медична комісія підтвердила, що засуджений сліпий на обидва ока, але зробила висновок, що хвороба не становить загрози життю та не перешкоджає перебуванню в місцях позбавлення волі. З висновками медкомісії погодився Вінницький міський суд, куди Каверзін звернувся з проханням про звільнення від покарання за станом здоров'я.

Позаторік Каверзін подав на Україну до Європейського суду з прав людини. Заявив, що у слідчому ізоляторі його катували. Каверзін скаржився на погані умови утримання і відсутність нормального лікування. Нібито через тортури він втратив зір.

Вінницький апеляційний виніс рішення на його користь, мотивуючи це тим, що захворювання входить до переліку недуг, які є підставою для звільнення від покарання.

В Одеському СІЗО за останній місяць стались два самогубства і з незрозумілих причин помер арештант. Після численних ревізій у катівнях нічого не змінюється, нарікають правозахисники.

Зараз ви читаєте новину «В Україні вперше випустили довічно засудженого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі