середа, 01 листопада 2017 18:47

Засудженим заборонили сидіти в соцмережах

Засудженим заборонили сидіти в соцмережах
для організації доступу засуджених до Інтернету обладнується спеціальний інтернет-клас / фото: dw

Міністерство юстиції заборонило засудженим відвідувати соціальні мережі, а також сайти еротичного та порнографічного змісту.

Про це йдеться в порядку організації надання засудженим доступу до глобальної мережі інтернет, пише Lb.ua.

Згідно з правилами, для організації доступу засуджених до Інтернету обладнується спеціальний інтернет-клас.

Засуджені можуть створювати електронну пошту і користуватися нею під контролем адміністрації установи. Адміністрація може знайомитися зі змістом вхідних і вихідних повідомлень. Листування з уповноваженим Верховної Ради з прав людини, Європейським судом з прав людини, судами, прокурором, захисником у кримінальному провадженні перегляду не підлягає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світ шокували російські вагони, в яких етапують ув'язнених

Під час реєстрації електронних поштових скриньок або доступу до вже наявних засуджені надають адміністратору логін і пароль. Але засудженим заборонено вносити будь-яку інформацію, в тому числі відправляти листи, залишати коментарі, знаки.

Також засуджені не мають права відвідувати соцмережі, сайти, що пропагують жорстокість, насильство, еротичного або порнографічного змісту, переглядати сайти, які можуть негативно вплинути на психічний стан засудженого, а також відвідувати сайти, які не входять у дозволений перелік.

Засуджені мають право переглядати офіційні сайти органів державної влади, органів місцевого самоврядування, сайти зареєстрованих ЗМІ, міжнародних організацій, освітні, культурні, спортивні, творчі, довідкові та юридичні сайти, а також сайти політичних, громадських і релігійних організацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оприлюднили відео побиття в'язнів у Одеському СІЗО

В Одеському СІЗО за останній місяць сталося два самогубства і з незрозумілих причин помер арештант. Після численних ревізій в катівнях нічого не змінюється, нарікають правозахисники.

Зараз ви читаєте новину «Засудженим заборонили сидіти в соцмережах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі