вівторок, 10 серпня 2010 12:37

В Україні щодня викривають 500 "паліїв"

В Україні щодня викривають 500 "паліїв"

Щоденно в Україні складають до 500 протоколів про необережне поводження з вогнем у лісах.

Про це сказав перший віце-прем"єр Андрій Клюєв на селекторній нараді з керівниками областей.

На ній були присутніми також міністр оборони Михайло Єжель, керівник Держкомлісгоспу Микола Шершун, міністр аграрної політики Микола Присяжнюк.

"Пожежі виникають через необережне поводження з вогнем та випалювання залишків рослинності на сільськіх угіддях та придорожних смугах. Ми створили оперативний штаб з координації дії пов"язаних з пожежною небезпекою. Його очолив тимчасовий в.о. міністра МНС Михайло Болотських", - сказав чиновник

Клюєв також повідомив що в МНС цілодобов чергує пожежний літак та три вертольоти Мі-8, організоване чергування двох вертольотів відомства в Криму та Херсонській області.

Крім того, за його словами, профільні відомства наразі обмежують відвідування населенням лісових масивів.  8 серпня провели близько 2 тисяч рейдів.

Віце-прем"єр також констатував, що за останній час зросло споживання електрики на 25%.

"Протягом останніх днів теплові електростанції працюють в режимі осінню-зимового навантаження, споживають до 100 тисяч тон вугілля на день. Як я сказав через це сповільнюються темпи накопичення вугілля на зиму. Це потребує негайного виправдення", - зазначив Клюєв.

Зараз ви читаєте новину «В Україні щодня викривають 500 "паліїв"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі