четвер, 23 липня 2009 14:54

В світі починає вирівнюватися попит на сировину

В світі починає вирівнюватися попит на сировину
Попит на сировину на світовому ринку починає рости, але як і раніше залишається скромним, повідомляє InoРressa.ru з посиланням на публікацію в британській The Independent.

Газета наводить дані з щоквартального звіту про виробництво ВНР Billiton, однієї з найбільших гірничодобувних компаній сівту: "Ринок все ще тягнуть в обидва боки: країни намагаються адаптувати свої запаси сировини до невизначеної ситуації в економіці".

Стійке зростання цін на мідь і залізну руду підтверджує, що Китай практично завершив поповнення своїх запасів, що дозволить стабілізувати значну частку глобального попиту, пише видання.

ВНР Billiton зафіксувала, що до поповнення запасів приступають в Європі, США та Японії. Отже, економіки сподіваються на пожвавлення активності в найближчому майбутньому, припускає видання.

Згідно звіту, об"єми видобутку і виробництва ВНР Billiton, що займається всіма видами сировини, від алмазів до вугілля, вище прогнозованих для більшості категорій сировини - виключенням є лише залізна руда, об"єми видобутку якої в другому кварталі впали на 10% в порівнянні з аналогічним періодом 2008 року.

Зараз ви читаєте новину «В світі починає вирівнюватися попит на сировину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі