пʼятниця, 05 червня 2009 14:12

У Росії застрелили міністра внутрішніх справ Дагестану

У Росії застрелили міністра внутрішніх справ Дагестану
У Махачкалі 5 червня був убитий міністр внутрішніх справ Дагестану Адільгерей Магомедтагіров, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на прес-службу МВС. За наявними даними, куля потрапила в ділянку серця, міністр був госпіталізований у вкрай важкому стані і помер від отриманих поранень на операційному столі.

Також поранений начальник управління по податкових злочинах республіканського МВС Абдулжапар Магомедов і ще три людини. Всі вони знаходяться у важкому стані. Замах стався біля банкетного залу приблизно о першій годині дня. Магомедов і Магомедтагіров знаходилися біля входу в зал, коли з вікна сусіднього дев"ятиповерхового будинку був відкритий вогонь по міністрові і групі людей, що оточувала його.

У Махачкалі оголошений план "Перехоплення". За фактом вбивства Адільгерея Магомедтагірова порушена кримінальна справа.

Адільгерею Магомедтагірову було 52 роки. Він очолював республіканське МВС впродовж 11 років. У 2007 році на Магомедтагирова було вчинено два замахи. Угрупування бойовиків, що організувало їх, згодом було ліквідоване.

У серпні 2008 року родичі загиблих в результаті спецоперацій в Дагестані провели мітинг з вимогами відставки Магомедтагірова і проведення розслідування законності операцій. Крім того, рідні убитого в ході спецоперації червні 2008 року чоловіка намагалися судитися з міністром за те, що він зарахував убитого до ваххабітів. У позові було відмовлено, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «У Росії застрелили міністра внутрішніх справ Дагестану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі