понеділок, 02 березня 2009 15:35

Генштаб підтвердив інформацію про вбивство президента Гвінеї-Бісау

Генштаб підтвердив інформацію про вбивство президента Гвінеї-Бісау
Генштаб збройних сил Гвінеї-Бісау підтвердив у понеділок інформацію про загибель президента країни, Жоау Бернард Вієйра, і пообіцяв, що військові будуть дотримуватися конституційного ладу.

"Генштаб збройних сил повідомляє, що начальник генштабу, генерал Тагме На Вайє, загинув в результаті теракту. Крім того, армія оголошує про загибель президента Вієйра ", - йдеться в комюніке генерального штабу.

"Армія, вірна своєму обов"язку, буде дотримуватися конституційного ладу і демократії", - обіцяють в генштабі.

В комюніке військові також запевняють, що ситуація в країні повністю знаходиться під контролем, і тому населенню варто дотримувати спокій, повідомив "Інтерфакс-Україна".

Президент Гвінеї-Бісау Жоау Бернард Вієйра в понеділок був вбитий в ході боїв у столиці країни. Ці бої почалися після нападу на Генштаб, в результаті якого був убитий його начальник.

"Президент Вієйра був убитий солдатами, коли намагався покинути будинок, що був атакований групою військовослужбовців, близьких до начальника генерального штабу генерала Батісте Тагме На Вайе сьогодні вранці", - заявив представник збройних сил країни Самора Індута.

Він також відзначив, що президент країни "був одним з людей, відповідальних за смерть Тагме".
Зараз ви читаєте новину «Генштаб підтвердив інформацію про вбивство президента Гвінеї-Бісау». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі