субота, 02 січня 2016 12:50

У Росії посадили блогера за критику вторгнення на Донбас

У Росії посадили блогера за критику вторгнення на Донбас
Фото: скриншот з відео

У Росії засудили до п'яти років в'язниці блогера Вадима Тюменцева, що критикував вторження РФ в Україну. Про це повідомляє Reuters.

Також Тюменцев закликав людей до участі в протестах проти високих тарифів на проїзд. Районний суд Томська побачив у закликах в інтернеті ноти екстремізму.

Суд заборонив блогеру користуватися інтернетом протягом трьох років.

Російські правозахисники відмічають багато порушень його права на захист.

Тюменцев у блозі критикував проросійських бойовиків на сході України. У відеозверненнях він не погоджувався, що росіяни мають воювати разом з бойовиками.

За інформацією суду Томської області, Тюменцев "публічно закликав до здійснення екстремістської діяльності проти чинної влади і спонукання до її повалення". Так суд назвав заклик до участі в мітингу проти зростання тарифів на автобус.

Крім того суд заявив, що блогер "закликав громадян до ворожих дій по відношенню до громадян, які проживають на територіях Луганської та Донецької областей України, що отримали статус біженців у Російській Федерації". На відео Тюменцев скаржився на присутність біженців у Томську і пропонував їх депортувати.

Тюменцев пообіцяв оскаржити рішення суду.

Правозахисна організація "Меморіал" назвала п'ять років позбавлення волі неадекватним покаранням.

Зараз ви читаєте новину «У Росії посадили блогера за критику вторгнення на Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі