середа, 02 грудня 2009 10:37

В Китаї побудують хмарочос із заповідником всередині (ФОТО)

Автор: Inhabitat
 

Бюро MAD Architects оприлюднило проект хмарочоса, в якому окрім офісів і житлових апартаментів розміститься штучний заповідник. Про це повідомляє видання Inhabitat.

70-поверховий хмарочос "Міський ліс" планують побудувати в центрі міста Чунцін (Chongqing). Всі поверхи будуть мати абстрактну вигнуту форму і будуть розташовані з невеликим зсувом від центральної осі будівлі. Всередині центральної опори хмарочоса, який буде тримати поверхи, розмістяться механічні системи та ліфти.

Заселені поверхи будуть засклені від підлоги до стелі, відкриваючи панораму міста. Всередині будуть розбиті сади і зелені дворики, побудовані басейни і організовані прогулянкові зони. Деякі поверхи будуть являти собою відкритий простір з ландшафтним озелененням - на них не буде офісних і житлових приміщень.

Природна тематика в міській архітектурі сьогодні дуже популярна. Наприклад, в Катарі для міністерства муніципальних справ та сільського господарства буде побудований хмарочос у формі кактуса. На думку авторів проекту, ідея цілком логічна, враховуючи, що майже вся територія Катару є пустелею. Верхні поверхи висотки займуть офісні приміщення, а в нижній частині розміститься великий ботанічний сад, в якому будуть представлені різні види кактусів.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «В Китаї побудують хмарочос із заповідником всередині (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі