вівторок, 29 вересня 2009 13:15

Символ Нью-Йорку перевтілиться задля комуністичного Китаю

Символ Нью-Йорку перевтілиться задля комуністичного Китаю

Емпайр-стейт-білдінг, один з символів Нью-Йорка, перетвориться з нагоди ювілею Китайської Народної Республіки. В середу, 30 вересня, на хмарочосі включать ілюмінацію червоного і жовтого кольорів - кольорів комуністичної китайської держави. У церемонії запалювання ілюмінації візьме участь китайський консул разом з іншими посадовими особами.

Ілюмінація залишиться червоно-жовтою до четверга, 1 жовтня, коли виповнюється 60 років з дня заснування КНР. Кольори ілюмінації верхньої частини Емпайр-стейт-білдінг регулярно міняються на честь знаменних подій: наприклад, з нагоди смерті ФренкаСинатри хмарочос освітлювався синім, а в день святого Патрика він зеленіє.

Згідно з опублікованим на сайті хмарочосу розкладом, в даний час ілюмінація хмарочосу має стандартний - білий колір. Раніше, 24 вересня, вона стала яскраво червоною з нагоди сімдесятиріччя з моменту виходу на кіноекрани знаменитого фільму "Чарівник країни Оз". Річ у тому, що головна героїня картини, Дороті, носить рубінові туфлі - на відміну від кришталевих в оригінальному романі Лаймена Френка Баума, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Символ Нью-Йорку перевтілиться задля комуністичного Китаю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі