неділя, 26 травня 2024 19:54

Вбивство українки Гатчінс: Болдвін намагався "зам'яти" справу, але суд відмовив

Вбивство українки Гатчінс: Болдвін намагався "зам'яти" справу, але суд відмовив
Актор Алек Болдвін намагався "прикрити" кримінальну справу щодо вбивства української операторка Галини Гатчінс. Фото: Getty Images

Відомий американський актор Алек Болдвін намагався "прикрити" кримінальну справу щодо вбивства української операторка Галини Гатчінс під час зйомок фільму "Іржа".

Проте суддя вирішила інакше і не дала закрити справу. Як пише видання Variety, зірка, який не визнає себе винним у вбивстві, намагався уникнути відповідальності за смерть українки.

Водночас прокурор Карі Морріссі має інший погляд на ситуацію. Він перекоаний, що Алек "ніс відповідальність за вогнепальну зброю, коли вона опинилася в його руках".

Адвокати Болдвіна боролися за його невинуватість, вони подали клопотання про припинення справи. Вони заявили, що у справі недостатньо доказів, навіть попри те, що обвинувачення надало лист від присяжних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивство української операторки на знімальному майданчику у США: суд виніс вирок реквізиторці

Юристам не вдалося закрити справу, адже суддя Мері Марлоу Соммер відхилила клопотання.

"Суд не в змозі ставити під сумнів рішення присяжних щодо цього. Хоча держава відклала деякі питання, у багатьох інших випадках присяжні ставили доказові запитання та отримували повні відповіді від свідків", - наголосила Соммер.

Очікується, що в липні відбудеться чергове судове засідання, де буде присутній і сам актор.

Йому загрожує позбавлення волі строком на 18 років, якщо суд все ж визнає його винним.

Американський кіноактор 63-річний Алек Болдвін у жовтні 2021 року випадково застрелив операторку й поранив режисера на знімальному майданчику вестерна "Іржа" в Нью-Мехіко.

Загиблою виявилася Галина Гатчінс. Вона народилася в Україні й виросла на радянській військовій базі за Полярним колом. Вивчала журналістику в Києві й кінематограф у Лос-Анджелесі.

Зараз ви читаєте новину «Вбивство українки Гатчінс: Болдвін намагався "зам'яти" справу, але суд відмовив». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі