понеділок, 19 жовтня 2009 13:00

Другу за висотою будівлю в світі збудують у Сеулі (ФОТО)

У Сеулі відбулася церемонія закладки фундаменту майбутнього 133-поверхового хмарочоса під робочою назвою DMC Landmark Tower, який стане другою по висоті будівлею в світі. Про це повідомляє AFP.


Найвищою будівлею в світі сьогодні є башта Бурдж Дубай (Burj Dubai) в Об"єднаних Арабських Еміратах, висота якої 818 метрів (160 поверхів).


Висота DMC Landmark Tower в Сеулі складе 640 метрів. Будівлю буде зведено на ділянці в 37280 квадратних метрів. Вартість проекту оцінюється в 2,9 мільярда доларів. Завершення будівництва заплановано на 2015 рік.

Ця будівля на вісім метрів обжене по висоті китайський хмарочос "Шанхайський дракон" (Shanghai Dragon), який після закінчення в 2014 році стане найвищою будівлею в Азії.


У хмарочосі розмістяться готель, квартири, офіси, торгові центри, медичні клініки, багатозальний кінотеатру і великий акваріум, а на 133-му поверсі буде обладнана обсерваторія.

За матеріалом: Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Другу за висотою будівлю в світі збудують у Сеулі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі