пʼятниця, 25 вересня 2009 10:28

Йорданський терорист хотів підірвати 60-поверховий хмарочос у Техасі

Йорданський терорист хотів підірвати 60-поверховий хмарочос у Техасі

У Далласі, штат Техас, арештований громадянин Йорданії, який намагався замінувати хмарочос, повідомляє агентство Associated Press. 19-річний Хосам Махер Хусейн Смаді (Hosam Maher Husein Smadi) припаркував автомобіль з вибухівкою на підземній стоянці 60-поверхової офісної башти "Фонтейн-плейс" (Fountain Place), проте вибухівка виявилася фальшивою: Смаді став об"єктом успішної операції федеральної влади.

Смаді, який жив і працював в північній частині Техасу в містечку Італі, був заарештований і в п"ятницю, 25 вересня, повинен постати перед судом. Молода людина звинувачується в спробі використовувати зброї масового знищення, йому загрожує довічний тюремний строк.

Фальшива вибухівка була надана Смаді оперативником ФБР, який видавав себе за агента терористичної мережі "Аль-Каєда".

Точно за тим же сценарієм того ж дня - четвер, 24 вересня - був проведений арешт іншого зловмисника в Іллінойсі: 29-річний Майкл Фінтон (Michael C. Finton), він же Таліб Іслам, намагався за допомогою фальшивої вибухівки вчинити теракт біля будівлі федерального суду. Крім того, в четвер стало відомо про висунення звинувачень проти жителя Брукліна, який мав намір воювати проти американських солдатів за кордоном, і змовників з Північної Кароліни, які планували атакувати базу морської піхоти недалеко від Вашингтона.

Повідомлення про активні дії влади проти терористів надійшли на тлі гучного розслідування терористичної змови в Нью-Йорку.

Центральний підозрюваний, житель Колорадо Наджібулла Зазі (Najibullah Zazi), в четвер був звинувачений в підготовці теракту з використанням зброї масового знищення.

24-річний Зазі, який пройшов підготовку в таборах "Аль-Каєди", скуповував компоненти для створення саморобних вибухових пристроїв в салонах косметики. Раніше стало відомо, що в пам"яті комп"ютера Зазі, уродженця Афганістану, були знайдені інструкції зі створення бомб. Передбачається, що метою задуманих терактів була нью-йоркська підземка.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Йорданський терорист хотів підірвати 60-поверховий хмарочос у Техасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі