вівторок, 21 червня 2011 16:00

У Києві під носом у Януковича приготували три яєчні на вічному вогні

У Києві під носом у Януковича приготували три яєчні на вічному вогні

20 червня Арт-група "Яйце" імені Корнєєва і Нестеренка (прокурор і суддя Ганни Сінькової) влаштувала акцію у столичному "Парку слави" на підтримку Ганни.

"В день чергового пафосного офіціозу в парку "Слави" за участю Віктора Януковича і Ху Цзіньтао ми посмажили три яєчні на вічному вогні. В такий спосіб ми намагалися привернути увагу громадськості до ситуації з політв'язнем Ганною Сіньковою, яка вже три місяці перебуває у СІЗО за ідіотичними обвинуваченнями, бо маріонеткові суди нічого не вирішують, а лише виконують накази згори. Вважаємо, що кожен громадянин повинен реагувати гострим сарказмом на абсурдність загальної ситуації та свавілля влади й чиновників", - йдеться у заяві арт-групи.

Відео з яєчнями з'явилося на сайті "Братства", про лідер партії Дмитро Корчинський заперечив причетність членів організації до акції. Він також вважає, що українська молодь буде радикалізуватись у своїх подальших акціях протесту.

"Справа в тому, що наші хлопці цим не займаються. У нас інформаційний сайт. У нас на сайті була інформація про вбивство Усами бін Ладена, але ми до цього не мали ніякого відношення. Це самодіяльність молоді обуреної долею Ганни Сінькової. Все це зводиться до того, що якщо молодь позбавлена можливості до легального протесту, то, мабуть, будуть здобувати форми нелегального протесту. Буде більше вандалізму, більше якихось підпалів. Всяких таких ексцесів, яких нам би не хотілося бачити", - наголосив Корчинський.

Нагадаємо, Сінькову затримали 29 березня. 1 квітня суд прийняв рішення про арешт. Як повідомляв начальник прес-служби столичної міліції Володимир Поліщук, слідчий клопотав про суворий запобіжний захід, оскільки дівчина ховалася від правоохоронних органів і ухилялася від слідчих дій.

Зараз ви читаєте новину «У Києві під носом у Януковича приготували три яєчні на вічному вогні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

846

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі