неділя, 07 листопада 2010 10:50

В Італії помер український нацист на прізвисько "больцанський кат"

В Італії помер український нацист на прізвисько "больцанський кат"

У в'язниці на півдні Італії помер нацистський злочинець Майкл Сейферт (Михайло Зайферт), прозваний "больцанським катом". Йому було 86 років.

Уродженець України Сейферт відбував довічне ув'язнення, до якого був засуджений в 2000 році за злочини, вчинені в роки Другої світової війни, коли він був охоронцем транзитного табору в місті Больцано, передає Ліга.

Сейферта визнали винним у вбивстві кількох ув'язнених. Його екстрадували з Канади, де він жив після війни, в Італію тільки в 2008 році.

Раніше Gazeta.ua повідомляла, що в Мюнхені припинені судові слухання у справі Джона (Івана) Дем'янюка, обвинуваченого в нацистських злочинах. 90-річний підсудний українського походження був доставлений у кардіологічну клініку у зв'язку з болями в області серця.

Дем'янюк відчув нездужання ще по дорозі до суду. Лікар, що оглядав його на місці, прийняв рішення, що його необхідно доставити в кардіологічну клініку.

Зараз ви читаєте новину «В Італії помер український нацист на прізвисько "больцанський кат"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі