пʼятниця, 28 січня 2011 12:51

В Індонезії загорівся пором: 17 загиблих, десятки поранених (ФОТО)
6

Фото: Фото: Reuters

Відразу дві НП сталось в Індонезії в п'ятницю: біля західного краю індонезійського острову Ява загорівся пором Laut Teduh II, а на самому острові зіткнулися два пасажирські потяги. Як повідомляють національні ЗМІ, кількість жертв пожежі на борту порома досягла 17 людей, ще 30 евакуйовані з тяжкими опіками. У залізничній катастрофі загинули п'ятеро людей, кілька десятків осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Пожежа на поромі почалася вранці в п'ятницю, коли судно знаходилося в Зондській протоці. За словами Ендін Джухаенді - операційного менеджера компанії PT ASDP, що займається поромними перевезеннями, судно, котре прямувало з яванської порту Мерак в Бакохені на крайньому півдні сусідньої Суматри, з невідомих причин загорілося за три милі від Мерака поблизу острова Темпурунг. За різними даними, на його борту перебувало від 240 до більш ніж тисячі осіб.

"На борту судна панує паніка, люди голосно кричать", - заявив один з керівників міністерства транспорту Індонезії Віратно.

За даними національного інформаційного агентства Антара, у рятувальній операції беруть участь п'ять буксирів і сім інших поромів. За останніми даними, з палаючого судна вдалося евакуювати лише близько ста осіб, і понад 30 з них госпіталізовані з тяжкими опіками. Ймовірно, кількість жертв буде рости.

Друга НП за день - лобове зіткнення двох пасажирських поїздів - відбулося близько 2:30 п'ятниці за місцевим часом (21:30 четверга за київським) біля станції Ланген-Сарі в районі Банджар провінції Західна Ява. Як зазначають місцеві ЗМІ, потяг, що вийшов зі столиці провінції міста Бандунга, зіткнувся з тим, що рухався зі Східної Яви. В Результаті аварії, п'ятеро людей загинули, кілька десятків осіб отримали поранення.

Через кілька годин після катастрофи екстрені служби продовжували рятувальну операцію, намагаючись витягнути пасажирів з понівечених вагонів.

Більше 20 важко поранених людей направлені в лікарню міста Банжар, решті надається допомога у фельдшерському пункті Ланген-Сарі.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «В Індонезії загорівся пором: 17 загиблих, десятки поранених (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі