понеділок, 23 листопада 2009 10:24

В Індонезії катастрофа порому забрала 26 життів

В Індонезії катастрофа порому забрала 26 життів
Число жертв катастрофи порома, що затонув біля берегів індонезійського острова Суматра з трьомастами пасажирами на борту, зросло до 26 осіб.

Про це повідомила місцева поліція.

"За останніми даними, врятовано 250 осіб, включаючи капітана порома і 12 членів екіпажу. Двадцять шестеро осіб загинули. Ми не маємо інформації про те, скільки пасажирів судна пропали без вісті", - повідомив підполковник Едвін.

Згідно зі списками пасажирів рейсу, на борту судна перебували також 15 дітей.

За даними місцевої поліції, 147-тонний пором Dumai Express плив з острова Батам у місто Пеканбару. Він зазнав аварії у водах неподалік від Сінгапуру. За словами рятувальників, кількість жертв може зрости.

Водночас, штормова погода значно ускладнює порятунок пасажирів індонезійського порома.

За офіційними даними, катастрофа сталася через погані погодні умови, що викликали сильні хвилі на морі. Проте вже пролунали припущення про те, що аварія могла статися через перевантаження порому: місцеві судноплавні компанії в гонитві за прибутками часто беруть на борт більше осіб, ніж передбачено правилами техніки безпеки.

"Затонулий пором розрахований на 273 людини, тому ніякого перевантаження не було. Він затонув через погану погоду", - сказав, проте, представник індонезійського судноплавства Іскандар Сітомпул.

***

Індонезія складається з 17 тисяч островів, тому пересування водою є для багатьох індонезійців життєвою необхідністю. Щорічно в країні корабельні аварії забирають сотні життів. Причиною цього фахівці називають поганий стан суден і недотримання техніки безпеки.

За останні три роки біля берегів архіпелагу загинули щонайменше 800 людей, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «В Індонезії катастрофа порому забрала 26 життів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі