четвер, 22 червня 2006 15:47

В цьому році Кримські пансіонати істотно понизили ціни на путівки

Через відтік туристів кримські пансіонати у цьому курортному сезоні істотно знижують ціни. У червні на головному курорті України немає традиційного напливу відпочиваючих. За даними Української асоціації туристичних агентств, пасажиропотік до Криму зменшився, як мінімум на 30 % в порівнянні з минулим роком.

Цьому, як вважають фахівці, є кілька пояснень. На настрої курортників вплинули хвилювання, пов"язані з протестами проти присутності військ НАТО на півострові, а також досить прохолодна погода. У тій же Феодосії, де висадилися американські військові, температура моря не перевищує 16 градусів за Цельсієм.

Проте, за твердженням експертів, обидва цих чинника - не головні у виборі місця відпочинку. Вирішальним став бум пропозицій від закордонних курортів - в основному, це Єгипет, Туреччина та Туніс.

В асоціації турагентств важко спрогнозувати, як далі розвиватиметься ситуація. Проте повідомили, що пансіонати на півострові вже знижують ціни на проживання.

Раніше повідомлялося, що в травневі свята туристичний потік до Криму зменшився, порівняно з травнем 2005 року, приблизно на 50 відсотків, пише Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В цьому році Кримські пансіонати істотно понизили ціни на путівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі